Nieuws

Terugblik 9e Preventiemiddag Technische Groothandel

Op 9 juni 2022 hebben we met 65 Preventiemedewerkers en andere collega’s die zich inzetten voor gezond en veilig werk weer een mooie uitwisseling gehad. De vertrekkend Vertrouwenspersoon Esther Goethart deelde met ons haar ervaringen als Vertrouwenspersoon ongewenst gedrag. Ze deed een oproep aan iedereen om het thema meer bespreekbaar te maken, want overal komt het ongewenst gedrag voor, maar bij weinig bedrijven wordt het probleem ook echt aangekaart door degenen die er last van hebben.

Daarna hebben we genoten van de reis die de Safety Safari ons aanbood. Hoe typisch ons gedrag is, ook als het gaat om veilig werken. Hoe regels en aanwijzingen ingezet worden maar meestal niet echt tot bewust gedrag leiden. Wat een rare diersoort is de werkende mens! En hoe belangrijk is het dat je het daar als Preventiemedewerker over hebt!

Na het centrale programma zijn we uiteen gegaan in 2 workshoprondes. In de workshops waren er levendige discussies over wat nou wel en niet werkt als het gaat om Arbo. Er is gekeken naar de nieuwe inhoud van de Arbocatalogus. Dat is in ieder geval aanleiding geweest om nog eens kritisch te bekijken of die inhoud het gewenste houvast geeft voor de ontwikkeling van veilig en gezond werk in de Technische groothandel.

Heb je de middag gemist en ben je geïnteresseerd in wat daar is langs gekomen? Van een aantal onderdelen van de Preventiemiddag zijn de presentaties op de documentatie pagina te vinden.

Ook interessant